AlumniUV

Els músics empresonats a la dictadura franquista

22 Sep 18:00 PM - 19:00 PM @ Av. Blasco Ibañez, 28

entradas

Este Evento ya ha terminado.

Información

Dimecres, 22 de setembre a les 18:00 hores. Imprescindible inscripció prèvia. La conferència està organitzada per la Comunitat AlumniUV i es gratuïta. S'haurà d'acudir amb 10' d'antel·lació a la Sala Palmireno de la Facultat de Geografia i Història i es seguirà estrictament el Protocol Covid establert. Aquestes mesures són d'obligatori compliment, [https://go.uv.es/KAjxm5K]

La sessió serà grabada per a difondre en les xarxes socials i repositoris web de la Universitat de València i de la Fundació General amb una finalitat divulgativa.

Aquesta proposta està inscrita dins del programa Alumni Comparteix, un programa que naix dels propis membres del Col·lectiu en un desig per compartir amb la resta d'aquells que hi formen part i a la societat en general, estudis, investigacions i reflexions en diferents àmbits i que han anat adquirint al llarg de la seua vida professional i/o acadèmica. Alumni Comparteix és una iniciativa que vol posar en valor els antics alumnes de la Universitat de València.

Com diuen els organitzadors, la proposta vol donar suport a la problemàtica de memòria històrica i posar en valor una valuosa documentació sobre músics represaliats que s'ignorava. L'emmudiment va portar a la pèrdua d'un valuós llegat sonor. Perquè l'amnistia al franquisme no va suposar, com era just, que s'alliberaren totes les víctimes de la represió, les persones i també les seues creacions musicals. La música empresonada es una posada en escena de la música d'una època, convertida en banda sonora de la vida.

Toni Tordera Saez, Director artístic de l'espectacle 'Música empresonada', va ser membre fundador de l'Acadèmia de les Arts Escèniques en Espanya. Ha realitzat l'adaptació, dramatúrgia i direcció escènica de nombrosos muntatges teatrals i musicals amb els quals ha recorregut els Festivals nacionals i internacionals més destacats, entre ells, el Festival de Tardor de Madrid, Festival de Teatre Clàssic d'Almagro o Palau de la Música a València. Ha sigut Director Artístico del Centre Dramàtic de la Generalitat València, del Festival Medieval d'Elx i del Projecte Escena Erasmus. Toni Tordera va ser l'ànima del projecte "Amics i Antics Alumnes" al caliu de la celebració de Cinc Segles a la Universitat de València i forma part d'AlumniUV des del seu inici.

Pascual Pastor i Gordero, Director musical de l'espectacle 'Música empresonada', és considerat "l'ànima de l'Educació musical a la Comunitat Valenciana". Com es senyala des d' Aulodia (Associació de professorat de música de primària i secundària del a Comunitat Valenciana), Pascual Pastor ha viscut una vida marcada pel compromís i la pasió per la música. Dins de la seua dilatada trajectòria destaca la seua professió com a mestre de persones adultes i de xiquets amb perill d'exclusió social i d'EGB. Va ser creador, coordinador i professor del programa "Música a l'escola" de la Consellería d'Educació de la Generalitat Valenciana i coordinador del "Pla de formació per al professorat de primària, secundària i conservatoris de música i dansa de la Comunitat. Segueix col·laborant amb diferents institucions i associacions com la Universitat i el Festival de música de càmera de Godella.


Miércoles, 22 de septiembre a las 18:00 horas. Imprescindible inscripción previa. La conferencia está organizada por la Comunidad AlumniUV y es gratuita. Se deberá acudir con 10' de antelación a la Sala Palmireno de la Facultat de Geografia i Història y se seguirá estrictamente el Protocolo Covid establecido. Estas medidas son de obligado cumplimiento, [https://go.uv.es/KAjxm5K]

La sesión será grabada para difundir en las redes sociales y repositorios web de la Universitat de València y de la Fundación General con una finalidad divulgativa.

Esta propuesta está inscrita dentro del programa Alumni Comparteix, un programa que nace de los propios miembros del Colectivo en un deseo para compartir con el resto de aquellos que forman parte y a la sociedad en general, estudios, investigaciones y reflexiones en diferentes ámbitos y que han ido adquiriendo a lo largo de su vida profesional y/o académica. Alumni Comparte es una iniciativa que quiere poner en valor los antiguos alumnos de la Universitat de València.

Cómo dicen los organizadores, la propuesta quiere apoyar a la problemática de memoria histórica y poner en valor una valiosa documentación sobre músicos represaliados que se ignoraba. El emmudiment llevó a la pérdida de un valioso legado sonoro. Porque la amnistía al franquismo no supuso, como era justo, que se liberaron todas las víctimas de la represió, las personas y también sus creaciones musicales. La música encarcelada se una puesta en escena de la música de una época, convertida en banda sonora de la vida.

Toni Tordera Saez, Director artístico del espectáculo 'Música encarcelada', fue miembro fundador de la Academia de las Artes Escénicas en España. Ha realizado la adaptación, dramaturgia y dirección escénica de numerosos montajes teatrales y musicales con los cuales ha recorrido los Festivales nacionales e internacionales más destacados, entre ellos, el Festival de Otoño de Madrid, Festival de Teatro Clásico de Almagro o Palau de la Música en València. Ha sido Director Artístico del Centro Dramático de la Generalitat València, del Festival Medieval de Elche y del Proyecto Escena Erasmus. Toni Tordera fue el alma del proyecto "Amigos y Antiguos Alumnos" al rescoldo de la celebración de Cinco Siglos en la Universitat de València y forma parte de AlumniUV desde su inicio.

Pascual Pastor y Gordero, Director musical del espectáculo 'Música encarcelada', es considerado "el alma de la Educación musical en la Comunidad Valenciana". Cómo se señala desde Aulodia (Asociación de profesorado de música de primaria y secundaria del a Comunidad Valenciana), Pascual Pastor ha vivido una vida marcada por el compromiso y la pasió por la música. Dentro de su dilatada trayectoria destaca su profesión como maestro de personas adultas y de niños con peligro de exclusión social y de EGB. Fue creador, coordinador y profesor del programa "Música en la escuela" de la Consellería de Educación de la Generalitat Valenciana y coordinador del "Plan de formación para el profesorado de primaria, secundaria y conservatorios de música y danza de la Comunidad. Sigue colaborando con diferentes instituciones y asociaciones como la Universidad y el Festival de música de cámara de Godella.

Comparte el evento

La COMUNITAT ALUMNIUV es una comunitat oberta a tots els antics alumnes de la Universitat de València i a la ciutadania en general. Una comunitat en al que podrás compartir aprenentatges i trovar a altres antics alumnes amb els mateixos interesos que tú. Una comunitat que et permetrà accedir a tota la informació sobre l'oferta cultural de la Universitat i a descomptes en una gran varietat de serveis. Descobreix al web, www.uv.es/alumniuv tot el que t’oferix la Universitat de València.
·
La COMUNIDAD ALUMNIUV es una comunidad abierta a todos los antiguos alumnos de la Universitat de València y a la ciudadanía en general. Una comunidad en al que podrás compartir aprendizajes y trovar a otros antiguos alumnos con los mismos intereses que tú. Una comunidad que te permitirá acceder a toda la información sobre la oferta cultural de la Universidad y a descuentos en una gran variedad de servicios. Descubre en el web, www.uv.es/alumniuv todo el que te ofrece la Universitat de València.


  Facebook   Twitter

Contacto AlumniUV