POLIRÍTMIA

Laüsa

06 Jul 22:00 PM - 23:30 PM @ Plaça de l'Ajuntament de València

entradas

Este Evento ya ha terminado.

Información

Laüsa és un projecte de música gascona tradicional fundat el 2015, el nom del qual significa “espurna" en gascó (varietat occitana). Centrats en el repertori de música de ball, demostren a l’escenari un gran respecte pel patrimoni cultural gascó, alhora que juguen a inserir elements moderns a les seues peces, des del jazz al rock, fins a la música africana.

La seua música passa per un treball previ de recerca dels enregistraments de música tradicional recopilats durant dècades als arxius departamentals de Bordeus, al Conservatori Occità de Tolosa o a plataformes d’internet, i així han aconseguit reviscolar la música occitana mantenint-la ancorada al seu territori i creant un vincle entre la música actual i la tradicional.

El concert de Laüsa és un viatge que extreu la seua identitat de la tradició musical gascona a través de cançons. Als seus concerts es poden escoltar colors mediterranis i atlàntics, adobats dels sons manllevats de la música actual. El repertori és ric en referències minuciosament reordenades però també en composicions personals, embarcant-nos en un generós remolí per fer ballar els peus i la ment.

Lolita Delmonteil-Ayral és l’acordionista del grup, i ha trobat en la música de ball tradicional un camp d’expressió per al seu instrument, el seu sentit polirítmic i el seu deliri harmònic, de vegades amb alguns "desviaments" per Galícia i la música brasilera.

Julien Estèves, és el percusionista de Laüsa, i poliinstrumentista autodidacta. La mandolina, el bouzouki, el banjo i els seus tambors prosperen tant en un gènere com el blues, com en la música africana, el rock, la cançó melòdica o la música tradicional.

Juliette Minvielle ha col·laborat amb grans músics de França (Marc Berthoumieux, Marc Perrone, Alfred, Lucas i Adrien Spirli, René Lacaille, André Minvielle, Rita Macedo, la Cie Lubat, Marcel Loeffler, Jean-Luc Amestoy, Didier Ithursarry o Michel Macias, entre d’altres) i el seu mestratge viatja del cant polifònic de Béarn als ritmes brasilers i la cadència gascona, passa del piano a la veu, del pandero a la guimbarda (arpa de boca).

Camille Raibaud es va professionalitzar en l’escena musical als 21 anys i va anar explorant el repertori de música de ball del sud-oest de França, i en particular el de Gascunya, fins a convertir-se en especialista.

FITXA ARTÍSTICA

  • Lolita Delmonteil-Ayral (acordió diatònic, cant)
  • Julien Estèves (buzuki, veus)
  • Juliette Minvielle (cant, percussions)
  • Camille Raibaud (violí, viola, mandolina)
  • Nicolas Panek (so en viu)

Comparte el evento

CONCERTS I FORMACIÓ EN MÚSIQUES I DANSES DE LA MEDITERRÀNIA
Una producció de l’Institut Valencià de Cultura i del CEFIRE, amb la col·laboració de la Diputació de València, l’Ajuntament de València, la Universitat de València, La Societat Coral el Micalet, l’EMT Empresa Municipal de Transports de València, l’IES Lluís Vives i l’Institut Ramón Llull

  Facebook

Contacto POLIRÍTMIA