Sons d’Embat desembarca l’any 2019 dins del panorama peninsular de música folk. Un conjunt liderat per l’acordionista ontinyentí Pau Barberà amb una diversificada i amplia tripulació de 9 músics provinents de València, Illes Balears i Catalunya, presenten un repertori de cançons pròpies dins del gènere músiques del món o worldmusic, amb un llenguatge propi i nou basat en cançons d’arrel peninsulars i mediterrànies de diferents indrets que ens porta l’Embat. El vent que bufa de la mar a la terra, un punt de partida que naix des de l’interior de la mediterrània fins a endinsar-se més enllà de les nostres terres i fronteres, transformant-lo en l’impuls de la manxa, i així en el so particular de l’acordió diatònic per fer-ne a cada terra la seua pròpia cançó.
Seixanta minuts on podem sentir, cants i músiques de Catalunya i València, arranjaments de música tradicional basca com el fandango “Albiztur”, tonades del País Lionès, barrejat amb el diàleg polifònic de les veus i de melodies amb una reminiscència cèltica i bretona.
Panderos quadrats, panderetes, timbals, darbukes, caixó flamenc, bombo, tabal, acordió diatònic, cel·lo, gralla, tarota, flautes i dues dolces i polifòniques veus, que fan que aquesta fusió instrumental no deixe indiferent ningú, transportant tota aquesta combinació de fonts sonores en un viatge musical emotiu i vibrant en tots els sentits. Cada motlle rítmic, cada harmonia, i cadascuna de les tímbriques presentades tenen una justificació emocional i artística que deixa entreveure la seua influència.
FITXA ARTÍSTICA
CONCERTS I FORMACIÓ EN MÚSIQUES I DANSES DE LA MEDITERRÀNIA
Una producció de l’Institut Valencià de Cultura i del CEFIRE, amb la col·laboració de la Diputació de València, l’Ajuntament de València, la Universitat de València, La Societat Coral el Micalet, l’EMT Empresa Municipal de Transports de València, l’IES Lluís Vives i l’Institut Ramón Llull