POLIRÍTMIA

Xisco Feijoó

02 Jul 22:00 PM - 23:30 PM @ Plaça de l'Ajuntament de València
2

entradas

Este Evento ya ha terminado.

Información

El cantant, coreògraf i ballador gallec Xisco Feijoó presenta “Peixe”, el seu primer treball discogràfic com a solista. Una proposta fresca que aglutina tota una carrera dins de la música d’arrel vista des d'una perspectiva actual. Es tracta d'un disc ple de força i ímpetu, produït per Carlos Quintá, qui ha amanit amb harmonies i bells arranjaments els temes de sabor tradicional, sempre des d'una visió contemporània i moderna. Amb el prisma d'un segle XXI dominat per les noves tecnologies, però respectant i valorant amb emocionant orgull els orígens i tradicions més pures i ancestrals. “Peixe” parla de tot allò que volem ser i no som. D'allò que som i no desitgem ser. De l'acceptació amb horitzontalitat, deixant enrere la resignació, entenent que entre nosaltres, fins on ens arriba la mirada, no hi ha peixera que ens tanque“Peixe” som cadascun de nosaltres, únics i irrepetibles. Un somni d'un i de tots.

Aquest àlbum arriba després de trenta anys dedicat a la recuperació etnogràfica i havent-hi col·laborat en més de vint discs i espectacles d'artistes de projecció internacional com ara Mercedes Peón, Xosé Manuel Budiño, Carlos Núñez, Kepa Junquera, Berrogüetto, Rodrigo Romaní, Trisquel, Quempallou, Lizgairo, O Fiadeiro, i Pepe Vaamonde, entre altres.

Xisco Feijoó és, des de l’any 1998, professor de cant a l’ETRAD (Escola Municipal de Vigo de Música Folk e Tradicional). L’any 2001 assumeix el càrrec de direcció de la secció de cant de l’Orquestra de Folk de Galícia SonsDeSeu, de la qual també és coreògraf. A més, entre 2009 i 2016, va dirigir el grup etnogràfic A Buxaina, i durant sis anys va presentar l’apartat de músiques i balls tradicionals al programa televisiu “O Luar” de TVG.

FITXA ARTÍSTICA

  • María Jorge Bastos (violí)
  • Artur Puga (percussió, veu i dansa)
  • Carlos Quintá (acordió diatònic i veu)
  • Xan Pérez (vents, percussió, veu i dansa)
  • Xosé Liz de Cea (buzuki i requinta gallega)
  • José Manuel Díaz (contrabaix)
  • Miguel Fraile (guitarra espanyola i elèctrica)
  • Iago Ramilo (saxo)
  • Xisco Feijoó (veu principal)

Comparte el evento

CONCERTS I FORMACIÓ EN MÚSIQUES I DANSES DE LA MEDITERRÀNIA
Una producció de l’Institut Valencià de Cultura i del CEFIRE, amb la col·laboració de la Diputació de València, l’Ajuntament de València, la Universitat de València, La Societat Coral el Micalet, l’EMT Empresa Municipal de Transports de València, l’IES Lluís Vives i l’Institut Ramón Llull

  Facebook

Contacto POLIRÍTMIA