AlumniUV

La marjal i la costa de El Puig de Santa María: un patrimoni històric-natural (Alumni Comparteix)

28 Oct 10:00 AM - 17:30 PM @ Amadeo de Saboya, 4

inscripciones

Este Actividad ya ha terminado.

Información

Dissabte, 28 d'octubre. Eixida en bus a les 10:00h. Arribada a València a les 17:30h. Imprescindible inscripció prèvia. **Cada persona inscrita ha d'especificar les seues dades personals per tal de tramitar l'assegurança nominativa. No s'acceptaran inscripcions amb dades duplicades. El dinar serà lliure.

Iniciarem la visita en l'Alqueria La Tanca, una casa rural burgesa de principis del XX que combinava en els seus inicis construccions l'habitatge agrícola i la residència d'oci, encara que en l'actualitat es decanta cap a un ús exclusívamente residencial. Passejarem per la marjal, la séquia i els arrossars del Puig, per a seguir el camí cap a la Torre Guaita del Puig situada al costat del camí de la platja i declarada BIC en 2002. També visitarem la Casa Pedrer, el poblat pesquer, la Casota i un Fortí recuperat de la Guerra Civil. L'objectiu de la visita és donar a conèixer, defensar i respectar el patrimoni del Puig de Santa María.

Julio Samuel Badenes és Alumni i Doctor en Filosofia per la Universitat de València, investigador històric i cronista oficial del Puig de Santa María. Exerceix com a professor de filosofia i ciències socials en el Col·legi Santa María del Puig. És col·laborador del periòdic Llevant EMV i ha participat en diferents congressos, diversos d'ells en la universitat valenciana. Ha sigut membre de l'equip d'especialistes en qualitat de filòsof, historiador i gestor cultural en diferents projectes de recuperació patrimonial entorn de Santa María del Puig. Al seu torn, ha treballat com a assessor històric en la creació de la ruta turística promoguda per l'Ajuntament del Puig sobre “El pas de Jaume I pel Puig de Santa María”. Ha col·laborat com a assessor en diferents documentals històrics de la TVV i de la TVE.


Sábado, 28 de octubre. Salida en bus a las 10:00h. Llegada a Valencia a las 17:30h. Imprescindible inscripción previa. Cada persona inscrita debe especificar sus datos personales para poder tramitar el seguro nominativo. No se aceptarán inscripciones con datos duplicados. La comida será libre

Iniciaremos la visita en la Alquería La Tanca, una casa rural burguesa de principios del XX que combinaba en sus inicios construcciones la vivienda agrícola y la residencia de ocio, aunque en la actualidad se decanta hacia un uso exclusívamente residencial. Pasearemos por la marjal, la acequia y los arrozales del Puig, para seguir el camino hacia la Torre Vigía del Puig situada junto al camino de la playa y declarada BIC en 2002. También visitaremos la Casa Pedrer, el poblado pesquero, la Casota y un Fortín recuperado de la Guerra Civil. El objetivo de la visita es dar a conocer, defender y respetar el patrimonio del Puig de Santa María.

Julio Samuel Badenes es Alumni y Doctor en Filosofía por la Universitat de València, investigador histórico y cronista oficial de El Puig de Santa María. Ejerce como profesor de filosofía y ciencias sociales en el Colegio Santa María de El Puig. Es colaborador del periódico Levante EMV y ha participado en diferentes congresos, varios de ellos en la universidad valenciana. Ha sido miembro del equipo de especialistas en calidad de filósofo, historiador y gestor cultural en diferentes proyectos de recuperación patrimonial en torno a Santa María de El Puig. A su vez, ha trabajado como asesor histórico en la creación de la ruta turística promovida por el Ayuntamiento de El Puig sobre “El paso de Jaime I por el Puig de Santa María”. Ha colaborado como asesor en diferentes documentales históricos de la TVV y de la TVE.

Comparte la actividad

La COMUNITAT ALUMNIUV es una comunitat oberta a tots els antics alumnes de la Universitat de València i a la ciutadania en general. Una comunitat en al que podrás compartir aprenentatges i trovar a altres antics alumnes amb els mateixos interesos que tú. Una comunitat que et permetrà accedir a tota la informació sobre l'oferta cultural de la Universitat i a descomptes en una gran varietat de serveis. Descobreix al web, www.uv.es/alumniuv tot el que t’oferix la Universitat de València.
·
La COMUNIDAD ALUMNIUV es una comunidad abierta a todos los antiguos alumnos de la Universitat de València y a la ciudadanía en general. Una comunidad en al que podrás compartir aprendizajes y trovar a otros antiguos alumnos con los mismos intereses que tú. Una comunidad que te permitirá acceder a toda la información sobre la oferta cultural de la Universidad y a descuentos en una gran variedad de servicios. Descubre en el web, www.uv.es/alumniuv todo el que te ofrece la Universitat de València.


  Facebook   Twitter

Contacto AlumniUV