AlumniUV

Viure a Alpuente. La lluita contra la despoblació (Alumni Comparteix)

20 Apr 08:30 AM - 18:00 PM @ Amadeo de Saboya, 4

inscripciones

Este Actividad ya ha terminado.

Información

Dissabte, 20 d'abril. Eixida en bus a les 09:00h des de l'edifici de la Fundació General UV en Amadeu de Savoia, 4. Arribada a València cap a les 19:00h Imprescindible inscripció prèvia. Cada persona inscrita ha d'especificar les seues dades personals per tal de tramitar l'assegurança nominativa. No s'acceptaran inscripcions amb dades duplicades. La reserva del dinar s'ha de fer en el moment de la inscripció

Alpuente, a la comarca dels Serrans, conserva restes arqueològiques, pintures rupestres, restes d'un passat taifal i medieval fins al punt que el seu traçat medieval ha estat declarat Conjunt Històric-Artístic. A més, també es pot visitar el temple romànic-gòtic de Nostra Senyora de la Pietat, els horts medievals al voltant de la muralla i la torre Alhama, d'origen Andalusí, l'edifici millor conservat d'aquella època. Per la vesprada, a més de passejar per aquest entorn monumenal, visitarem el Museu Etnològic on aprendrem més sobre la vida dels seus antics habitants i les tradiciones i oficis de la gent dels llogarets.

En arribar es donarà temps lliure per a esmorzar i a les 11:00h es farà un passeig poètic per les aldees de la Almeza i Corcolilla, on a més de gaudir del paisatge de cereal i sabina, ens aproparem al seu paisanatge a través dels llibre "Camino a Corcolilla". També coneixerem de primera mà la realitat demogràfica i socioeconòmica d'aquest territori de la mà del guia local i Alumni Yann Javier Medina. Finalment, visitarem el tradicional Forn morú serrà de Corcolilla (es poden fer encàrrecs dels seus productes: bolla -pa típic-, torta de panceta, magdalenes... telefonant amb dos dies d'antelació al 96 163 21 63 i deixant en el contestador el nom i l'encomana. Es replegarà el dia de l'activitat)

A les 14:00h i fins les 16:00h es deixarà temps lliure per a dinar i a continuació es farà la Ruta Monumental i la visita al Museu Etnològic (l'entrada al museu és de 2€ i cada participant l'abonarà en el moment). En acabar, al voltant de les 17:30h encetarem la tornada cap a València.

Nota: El menú de 15€ per persona consta de: 3 entrants (amanida, embotit de la zona i "ajoarriero"), plat principal (olla de poble), postre, 1 beguda i café.

El menú i l'entrada al Museu s'abonarà in situ el dia de l'activitat, encara que s'haurà de fer una reserva prèvia al llarg de la inscripció. El cost del tíquet inclou el trasllat amb autobús i l'assegurança d'accidents.

El geògraf i educador ambiental Yann Javier Medina va nàixer a Torrent en 1981. Després d'un fiasco universitari va començar prompte a treballar en hostaleria, indústria, assegurances… fins a aconseguir un treball en una cambra agrària local, la qual cosa li va permetre estar més en contacte amb la naturalesa. En 2007 va iniciar els seus estudis en la Facultat de Geografia de la Universitat de València, estudis que a la fi conclouria en 2013 en Valparaíso (Xile). Des de 2015 es dedica a l'estudi del medi rural i el desenvolupament de projectes relacionats amb l'educació ambiental, el turisme rural, la cultura i la formació. Des de 2019 resideix en el llogaret alponti de l'Almeza, comarca de la Regió muntanyenca (València), on treballa i desenvolupa projectes com Pobles Vius, Rutes d'Interpretació Paisatgística o el Museu d'Acció pel Medi Ambient (MAMA). Des de 2006, viatjar i cultivar la poesia són les passions a les quals es dedica quan té ocasió.


Sábado, 20 de abril. Salida en bus a las 09:00 desde el edificio de la Fundació General UV en Amadeo de Saboya, 4. Llegada a Valencia hacia las 19:00h Imprescindible inscripción previa. **Cada persona inscrita debe especificar sus datos personales para poder tramitar el seguro nominativo. No se aceptarán inscripciones con datos duplicados. La reserva de la comida se debe hacer en el momento de la inscripción.

Alpuente, en la comarca de los Serranos, conserva restos arqueológicos, pinturas rupestres, restos de un pasado taifal y medieval hasta el punto que su trazado medieval ha sido declarado Conjunto Histórico-Artístico. Además, también se puede visitar el templo románico-gótico de Nuestra Señora de la Piedad, los huertos medievales alrededor de la muralla y la torre Alhama, de origen Andalusí, el edificio mejor conservado de aquella época. Por la tarde, además de pasear por este entorno monumenal, visitaremos el Museo Etnológico donde aprenderemos más sobre la vida de sus antiguos habitantes y las tradiciones y oficios de la gente de las aldeas.

Al llegar se dará tiempo libre para almorzar y a las 11:00h se hará un paseo poético por las aldeas de la Almeza y Corcolilla, donde además de disfrutar del paisaje de cereal y sabina, nos acercaremos a su paisanaje a través del libro "Camino a Corcolilla". También conoceremos de primera mano la realidad demográfica y socioeconómica de este territorio de la mano del guía local y Alumni Yann Javier Medina. Finalmente, visitaremos el tradicional Horno moruno serrano de Corcolilla (se pueden hacer encargos de sus productos: bolla -pan típico-, torcida de panceta, magdalenas... telefoneando con dos días de antelación al 96 163 21 63 y dejando en el contestador el nombre y el pedido. Se recogerá el día de la actividad)

A las 14:00h y hasta las 16:00h se dejará tiempo libre para comer y a continuación se hará la Ruta Monumental y la visita al Museo Etnológico (la entrada al museo es de 2€ y cada participante lo abonará en el momento). Al acabar, alrededor de las 17:30h saldremos de vuelta hacia València.

Nota: El menú de 15€ por persona consta de: 3 entrantes (ensalada, embutido de la zona y "ajoarriero"), plato principal (olla de pueblo), postre, 1 bebida y café.

El menú y la entrada al Museo se abonará in situ el día de la actividad, aunque se deberá realizar una reserva previa a lo largo de la inscripción. El coste del tíquet incluye el traslado en autobús y el seguro de accidentes. El geógrafo y educador ambiental Yann Javier Medina nació a Torrent en 1981. Después de un fiasco universitario empezó pronto a trabajar en hostelería, industria, seguros… hasta conseguir un trabajo en una cámara agraria local, lo cual le permitió estar más en contacto con la naturaleza. En 2007 inició sus estudios en la Facultad de Geografía de la Universitat de València, estudios que al fin concluiría en 2013 en Valparaíso (Chile). Desde 2015 se dedica al estudio del medio rural y el desarrollo de proyectos relacionados con la educación ambiental, el turismo rural, la cultura y la formación. Desde 2019 reside en la aldea alponti de la Almeza, comarca de la Serranía (València), donde trabaja y desarrolla proyectos como Pueblos Vivos, Rutas de Interpretación Paisajística o el Museo de Acción por el Medio Ambiente (MAMA). Desde 2006, viajar y cultivar la poesía son las pasiones a las cuales se dedica cuando tiene ocasión.

Comparte la actividad

La COMUNITAT ALUMNIUV es una comunitat oberta a tots els antics alumnes de la Universitat de València i a la ciutadania en general. Una comunitat en al que podrás compartir aprenentatges i trovar a altres antics alumnes amb els mateixos interesos que tú. Una comunitat que et permetrà accedir a tota la informació sobre l'oferta cultural de la Universitat i a descomptes en una gran varietat de serveis. Descobreix al web, www.uv.es/alumniuv tot el que t’oferix la Universitat de València.
·
La COMUNIDAD ALUMNIUV es una comunidad abierta a todos los antiguos alumnos de la Universitat de València y a la ciudadanía en general. Una comunidad en al que podrás compartir aprendizajes y trovar a otros antiguos alumnos con los mismos intereses que tú. Una comunidad que te permitirá acceder a toda la información sobre la oferta cultural de la Universidad y a descuentos en una gran variedad de servicios. Descubre en el web, www.uv.es/alumniuv todo el que te ofrece la Universitat de València.


  Facebook   Twitter

Contacto AlumniUV