AlumniUV

LLIBERTAT, LLIBERTAT. La dècada dels 70 en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia: la política i més enllà

18 Apr 17:00 PM - 18:00 PM @ Universitat, 2

inscripciones

Este Actividad ya ha terminado.

Información

** Dijous, 18 d' abril de 17:00 a 18:00 hores. Imprescindible inscripció prèvia. La persona inscrita rebrà un correu electrònic amb una confirmació de la inscripció. S'ha d'acudir 10' abans de l'inici de l'activitat (Universitat, 2). Aquesta exposició està organitzada pel Centre Cultural La Nau. La visita serà guiada en valencià per una persona que forma part del Voluntariat Cultural de la UV.

La col·lecció del matrimoni format per Carmen García Merchante i Jesús Martínez Guerricabeitia, centrada en el vessant polític de la pintura emergent en els anys finals del franquisme i els de la Transició, va ser donada pels col·leccionistes a la Universitat de València, en un gest de mecenatge especialment digne de ser subratllat. La selecció de la misma, comissariada pel crític d’art i director de museus Juan Manuel Bonet, se centra precisament en la dècada dels setanta, en la qual es van succeir l'assassinat de Carrero Blanco, la mort del dictador, el retorn dels exiliats, i les primeres eleccions lliures.

Bona part dels artistes inclosos en la mostra són valencians. Juan Genovés, els equips Crònica i Realitat, formats a mitjan setanta, també van jugar llavors un paper molt important. Completen la nòmina valenciana obres de Anzo; del molt personal expressionista que va ser Martín Caballero; de Rafael Calduch; de l'alcoià Antoni Miró; d'un Monjalés que passaria llargs anys exiliat a Colòmbia; de José Vento, membre com Genovés del Grup Hondo; del trio integrat per Manuel Boix, Artur Heras i Rafael Armengol; i d'alguns dels membres del Grup d’Elx: Albert Agulló, Joan Castejón, Antoni Coll, i Sixto Marco.


** Jueves, 18 de abril de 17:00 a 18:00 horas. Imprescindible inscripción previa. La persona inscrita recibirá un correo electrónico con una confirmación de la inscripción. Se debe acudir 10' antes del inicio de la actividad (Universidad, 2). Esta exposición está organizada por el Centro Cultural La Nau. La visita será guiada en valenciano por una persona que forma parte del Voluntariado Cultural de la UV.

La colección del matrimonio formado por Carmen García Merchante y Jesús Martínez Guerricabeitia, centrada en la vertiente política de la pintura emergente de los años finales del franquismo y los de la Transición, fue dada por los coleccionistas a la Universitat de València, en un gesto de mecenazgo especialmente digno de ser subrayado. La selección de la misma, comisariada por el crítico de arte y director de museos Juan Manuel Bonet, se centra precisamente en la década de los setenta, en que se sucedieron el asesinato de Carrero Blanco, la muerte del dictador, el retorno de los exiliados, y las primeras elecciones libres.

Buena parte de los artistas incluidos en la muestra son valencianos. Juan Genovés, los equipos Crónica y Realidad, formados a mediados de los setenta, también juegan entonces un papel muy importante.Completan la nómina valenciana obras de Anzo; del muy personal expresionista que fue Martín Caballero; de Rafael Calduch; del alcoyano Antoni Miró; de un Monjalés que pasaría largos años exiliado en Colombia; de José Vento, miembro como Genovés del Grupo Hondo; del trío integrado por Manuel Boix, Artur Heras y Rafael Armengol; y de algunos de los miembros del Grup d’Elx: Albert Agulló, Joan Castejón, Antoni Coll, y Sixto Marco.

Comparte la actividad

La COMUNITAT ALUMNIUV es una comunitat oberta a tots els antics alumnes de la Universitat de València i a la ciutadania en general. Una comunitat en al que podrás compartir aprenentatges i trovar a altres antics alumnes amb els mateixos interesos que tú. Una comunitat que et permetrà accedir a tota la informació sobre l'oferta cultural de la Universitat i a descomptes en una gran varietat de serveis. Descobreix al web, www.uv.es/alumniuv tot el que t’oferix la Universitat de València.
·
La COMUNIDAD ALUMNIUV es una comunidad abierta a todos los antiguos alumnos de la Universitat de València y a la ciudadanía en general. Una comunidad en al que podrás compartir aprendizajes y trovar a otros antiguos alumnos con los mismos intereses que tú. Una comunidad que te permitirá acceder a toda la información sobre la oferta cultural de la Universidad y a descuentos en una gran variedad de servicios. Descubre en el web, www.uv.es/alumniuv todo el que te ofrece la Universitat de València.


  Facebook   Twitter

Contacto AlumniUV