AlumniUV

El procediment penal per violència de gènere. Una visió pràctica (Alumni Comparteix)

24 Jan 18:00 PM - 19:00 PM @ Av. Blasco Ibañez, 32

inscripciones

Este Actividad ya ha terminado.

Información

Dimecres, 24 de gener Horari: 18:00 a 19:00 h Lloc: Saló de Graus de la Facultat de Psicologia (Avgda. Blasco Ibàñez, ) Llengua: castellà

Partint de la base que la violència de gènere és un problema molt greu contra el qual totes les persones han de lluitar, l'objectiu és explicar a persones sense especials coneixements jurídics el procediment per violència de gènere, en la pràctica diària dels jutjats, des de la denúncia fins a l'execució d'una possible sentència condemnatòria. És a dir, exposar sense tecnicismes i amb un llenguatge senzill al fet que s'enfronta una dona quan presenta una denúncia per maltractament. Es parlarà dels diferents tipus de violència de gènere: física, psicològica, sexual, econòmica o assetjament laboral per qüestions de gènere. Parlarem dels drets de les víctimes i de les mesures de protecció o què fer quan es produeix una agressió, etc. És una activitat pròpia de AlumniUV i el ponent, Gabriel Izquierdo, és membre del col·lectiu.

Gabriel Izquierdo és advocat en exercici des de 1985. Llicenciat en Dret per la Universitat de València, té un màster en Mediació i Resolució Alternativa de Conflictes. Tutor de pràctiques externes en Grau de Dret i Màster d'Advocacia de la UV. Especialista en Família i Violència de gènere. Membre de la Junta Directiva de l'Associació Valenciana de Juristes Demòcrates.


Miércoles, 24 de enero Horario: 18:00 a 19:00 h Lugar: Salón de Grados de la Facultat de Psicologia (Av. Blasco Ibàñez, ) Lengua: castellano

Partiendo de la base de que la violencia de género es un problema muy grave contra el que todas las personas deben luchar, el objetivo es explicar a personas sin especiales conocimientos jurídicos el procedimiento por violencia de género, en la práctica diaria de los juzgados, desde la denuncia hasta la ejecución de una posible sentencia condenatoria. Es decir, exponer sin tecnicismos y con un lenguaje sencillo a que se enfrenta una mujer cuando presenta una denuncia por maltrato. Se hablará de los diferentes tipos de violencia de género: física, psicológica, sexual, económica o acoso laboral por cuestiones de género. Hablaremos de los derechos de las víctimas y de las medidas de protección o qué hacer cuando se produce una agresión, etc. Es una actividad propia de AlumniUV y el ponente, Gabriel Izquierdo, es miembro del colectivo.

Gabriel Izquierdo es abogado en ejercicio desde 1985. Licenciado en Derecho por la Universitat de València, tiene un máster en Mediación y Resolución Alternativa de Conflictos. Tutor de prácticas externas en Grado de Derecho y Máster de Abogacía de la UV. Especialista en Familia y Violencia de género. Miembro de la Junta Directiva de la Asociación Valenciana de Juristas Demócratas.

Comparte la actividad

La COMUNITAT ALUMNIUV es una comunitat oberta a tots els antics alumnes de la Universitat de València i a la ciutadania en general. Una comunitat en al que podrás compartir aprenentatges i trovar a altres antics alumnes amb els mateixos interesos que tú. Una comunitat que et permetrà accedir a tota la informació sobre l'oferta cultural de la Universitat i a descomptes en una gran varietat de serveis. Descobreix al web, www.uv.es/alumniuv tot el que t’oferix la Universitat de València.
·
La COMUNIDAD ALUMNIUV es una comunidad abierta a todos los antiguos alumnos de la Universitat de València y a la ciudadanía en general. Una comunidad en al que podrás compartir aprendizajes y trovar a otros antiguos alumnos con los mismos intereses que tú. Una comunidad que te permitirá acceder a toda la información sobre la oferta cultural de la Universidad y a descuentos en una gran variedad de servicios. Descubre en el web, www.uv.es/alumniuv todo el que te ofrece la Universitat de València.


  Facebook   Twitter

Contacto AlumniUV