AULA D´ARTS ESCÈNIQUES

Nicolasito Pertusato (Dansa València)

22 Apr 11:30 AM - 12:00 PM @ Centre Cultural La Nau

entradas

Este Evento ya ha terminado.

Información

de MAR GARCIA i JAVI SOLER

Aquesta peça utilitza Las meninas de Velázquez com a font conceptual principal. Enigma, protagonisme i espectador representen els grans conceptes vehiculars, conclosos a partir d'una investigació entorn de les teories i especulacions sobre els misteris que proposa el llenç. Traduir aquests conceptes en una peça escènica i mantindre, alhora, l'aire de Las meninas, amb el so i el moviment com a mitjans, és l'objectiu de la proposta. El treball dels seus creadors parteix de la investigació escènica entorn de les seues especialitats, moviment i so. Des de 2019, investiguen a partir del trànsit per la línia que separa ambdues disciplines, desenvolupant les peces RECORD: què ens passarà? (2021) i Nicolasito Pertusato (2022), gràcies a residències de creació en El CorralitoxTNT, La Caldera, Dansa València, la Universitat de València, Graner Barcelona i Migrats Dansa 2023, València, on desenvolupen el seu últim projecte.

Esta pieza utiliza Las meninas de Velázquez como fuente conceptual principal. Enigma, protagonismo y espectador representan los grandes conceptos vehiculares, concluidos a partir de una investigación en torno a las teorías y especulaciones sobre los misterios que propone el lienzo. Traducir estos conceptos en una pieza escénica y mantener, a la vez, el aire de Las meninas, con el sonido y el movimiento como medios, es el objetivo de la propuesta. El trabajo de sus creadores parte de la investigación escénica en torno a sus especialidades, movimiento y sonido. Desde 2019 investigan a partir del tránsito por la línea que separa ambas disciplinas, desarrollando las piezas RECORD: qué nos va a pasar? (2021) y Nicolasito Pertusato (2022), gracias a residencias de creación en El CorralitoxTNT, La Caldera, Dansa València, Universitat de València, Graner Barcelona y Migrats Dansa 2023, Valencia, donde desarrollan su último proyecto.

Coproducció amb la Generalitat de Catalunya. En col.laboració amb La Caldera, Dansa València i Universitat de València. Aquesta peça ha sigut premiada amb el Premi Migrats Dansa 2023.

Comparte el evento

Les entrades de cada mes es posen a la venda el dia 1 del mes corresponent / Las entradas se ponen a la venta el dia 1 del mes correspondiente

  Facebook   Twitter

Contacto AULA D´ARTS ESCÈNIQUES