AlumniUV

El puntal dels Llops i la Casa de la Senyoria d'Olocau (Alumni Comparteix)

25 Mar 09:00 AM - 17:30 PM @ C. Amadeo de Saboya, 4

inscripciones

Este Actividad ya ha terminado.

Información

Dia: Dissabte, 25 de març Hora d'eixida: 09:00 hores. S'ha d'acudir 10' abans de l'inici de l'activitat al carrer Amadeu de Saboia, 4. Hora d'arribada: Al voltant de les 17:15 h**

Molt important L'organització anul·larà els tiquets d'aquelles persones que reserven com a AlumniUV Premium i no ho siguen. S'avisarà per email a l'usuari, es farà la devolució de l'import i s'haurà de tornar a reservar la plaça corresponent.Cada reserva ha d'especificar nom, cognom i DNI del participant. No s'admetran reserves amb el mateix nom.

Situat en els contraforts meridionals de la Serra Calderona, a 427 metres d'altura, des del jaciment del Puntal dels Llops es domina un extens paisatge que aconsegueix tot el Camp del Túria, l'Horta de València i el litoral. La visita guiada al cim amb arqueòlegs especialistes és la millor forma de conèixer aquest exemple de talaia edetana del s.V aC, la qual va ser incendiada i abandonada en el context de la Segona Guerra Púnica. Es tracta d’un servei de visites gratuït que depen de l’Ajuntament d’Olocau i del Museu de Prehistòria de València. En arribar a les 10:00 h al Centre de Visites (Carrer de Sant Josep, 28), encetarem un passeig botànic gaudint del meravellós entorn del Parc Natural de la Serra Calderona d’ 1,5 km de pujada d’uns 130 metres de desnivell. En arribar, encetarem una visita guiada per a la qual es faran dos grups i gaudirem d’un dels millors balcons de la vall del Túria. La visita al jaciment entre pujada, descans i baixada tindrà una durada de 2 hores i mitja. En el temps de descans es pot aprofitar per a esmorzar. En baixar del jaciment es visitarà la Casa de la Senyoria, seu de l’Oficina de Turisme d’Olocau i de la Col·lecció Museogràfica, amb materials arqueològics ibèrics. Aquest conjunt monumental va ser declarat Bé d'Interès Cultural en 2001. Consta de dos elements, la Casa Pairal dels comtes d'Olocau i la Torre de Pardines. L’activitat finalitzarà a les 14:30 h i es donarà temps lliure per a dinar fins a les 16:30 h. Els llocs on es pot dinar en Olocau són: L'Arquet (Avgda. Font del Frare, 4 Tel. 665503851) i Els Amics (Carrer Major, Tel. 962739806 ). Els dos restaurants estan molt a prop de la Casa de la Senyoria i es recomana reservar amb antel·lació. També hi ha zones de picnic molt a prop que també podràs fer servir.

Recomanacions Per al trajecte en autobus, l'ús de la mascareta és voluntari. Es recomanable l’ús de calzer de muntanya, aigua i protección solar. El camí discorre per senda de muntanya, i encara que la ruta és de 1,5 km, pot presentar dificultats per a persones amb problemes de mobilitat.

Cristina Albir és Llicenciada en Arqueología per la Universitat de València i es membre de la Comunitat Alumni. Serà una de les persones que ens acompanyarà en la visita


Día: Sábado, 25 de marzo Hora de salida: 09:00 hores. Se debe acudir 10' antes del inicio de la actividad en la calle Amadeo de Saboya, 4 Hora de llegada: Sobre las 17:15 h

Muy importante La organización anulará los tickets de aquellas personas que reservan como AlumniUV Premium y no lo sean. Se avisará por email al usuario, se hará la devolución del importe y se tendrá que volver a reservar la plaza correspondiente. Cada reserva tiene que especificar nombre, apellidos y DNI del participante. No se admitirán reservas con el mismo nombre.

Situado en las estribaciones meridionales de la Sierra Calderona, a 427 metros de altura, desde el yacimiento del Puntal dels Llops se domina un extenso paisaje que alcanza todo el Camp del Túria, l’Horta de València y el litoral. La visita guiada a la cima con arqueólogos especialistas es la mejor forma de conocer este ejemplo de atalaya edetana del s.V a. C., la cual fue incendiada y abandonada en el contexto de la Segunda Guerra Púnica. Se trata de un servicio de visitas gratuito que depen del Ayuntamiento de Olocau y del Museo de Prehistoria de Valencia. Al llegar a las 10:00 h en el Centro de Visitas (Calle de Sant Josep, 28), comenzaremos un paseo botánico disfrutando del maravilloso en torno al Parque Natural de la Sierra Calderona de 1,5 km de subida de unos 130 metros de desnivel. Al llegar, comenzaremos una visita guiada para la cual se harán dos grupos y disfrutaremos de uno de los mejores balcones del valle del Turia. La visita al yacimiento entre subida, descanso y bajada tendrá una duración de 2 horas y media. En el tiempo de descanso se puede aprovechar para almorzar. Al bajar del yacimiento se visitará la Casa de la Señoría, sede de la Oficina de Turismo de Olocau y de la Colección Museográfica, con materiales arqueológicos ibéricos. Este conjunto monumental fue declarado Bien de Interés Cultural en 2001. Consta de dos elementos, la Casa Solariega de los condes de Olocau y la Torre de Pardines. La actividad finalizará a las 14:30 h y se dará tiempo libre para comer hasta las 16:30 h. Los lugares donde se puede comer en Olocau son: L'Arquet (Av. Font del Fraile, 4 Tel. 665503851) y Los Amigos (Calle Mayor, Tel. 962739806 ). Los dos restaurantes están muy cerca de la Casa de la Señoría y se recomienda reservar con antelación. También hay zonas de picnic muy cerca que también podrás usar.

Recomendaciones Para el trayecto en autobús, el uso de la mascarilla es voluntario. Es recomendable el uso de calzado de montaña, agua y protección solar. El camino discurre por senda de montaña, y aunque la ruta es de 1,5 km, puede presentar dificultades para personas con problemas de movilidad.

Cristina Albir es Licenciada en Arqueología por la Universitat de València y se miembro de la Comunidad Alumni. Será una de las personas que nos acompañará en la visita.

Comparte la actividad

La COMUNITAT ALUMNIUV es una comunitat oberta a tots els antics alumnes de la Universitat de València i a la ciutadania en general. Una comunitat en al que podrás compartir aprenentatges i trovar a altres antics alumnes amb els mateixos interesos que tú. Una comunitat que et permetrà accedir a tota la informació sobre l'oferta cultural de la Universitat i a descomptes en una gran varietat de serveis. Descobreix al web, www.uv.es/alumniuv tot el que t’oferix la Universitat de València.
·
La COMUNIDAD ALUMNIUV es una comunidad abierta a todos los antiguos alumnos de la Universitat de València y a la ciudadanía en general. Una comunidad en al que podrás compartir aprendizajes y trovar a otros antiguos alumnos con los mismos intereses que tú. Una comunidad que te permitirá acceder a toda la información sobre la oferta cultural de la Universidad y a descuentos en una gran variedad de servicios. Descubre en el web, www.uv.es/alumniuv todo el que te ofrece la Universitat de València.


  Facebook   Twitter

Contacto AlumniUV