AlumniUV

Vine a veure el món de l'invisible (Taller al Museu de Història Natural UV-Alumni Comparteix)

27 Oct 16:30 PM - 18:30 PM @ Doctor Moliner, 50

inscripciones

Este Actividad ya ha terminado.

Información

Dijous, 27 d' octubre de 16:30 a 18:30 hores. Imprescindible inscripció prèvia. S'ha d'acudir 10' abans de l'inici de l'activitat a l'Aula Didàctica del Museu de Història Natural de la Universitat de València. L'activitat es realitzarà en castellà i l'ús de la mascareta és de caràcter voluntari.

Et deixem indicacions emprant el transport públic per arribar-hi: Línia 63 Bus (EMT) fins parada "Facultat de Farmàcia". Línia 4 tramvia fins parada "V. Andrés Estellés". Línia 1 metro fins parada "Empalme" i transbord a la línia 4 tramvia fins parada "V. Andrés Estellés". Línies 130A, 131A, 131B, 145A, 145B, 146A, 158, 245A, 245B de metrobus fins parada"Facultats".

Al taller coneixerem el món microscòpic amb la utilització de lupes i microscopis. Amb diverses mostres de sorra de les nostres platges identificarem organismes que viuen en elles, els reconeixerem i classificarem, i aprendrem a conèixer la qualitat de les nostres platges a través de la diversitat dels organismes que les habiten.

Introduirem nocions de micropaleontologia com una branca de la paleontologia on els microfòssils són fonamentals per a l'estudi del passat i del present. De la mateixa manera, s'abordarà conceptes com l'Ecologia, sostenibilitat i contaminació atès que a través de diferents mostres de sorra de platja seran capaces d'entendre la relació entre contaminació i disminució de la diversitat.

El Museu de la Universitat de València d’Història Natural -MuseuHN- és una nova instal·lació de la Universitat de València que s'origina amb la idea de reunir en un únic espai els elements més rellevants de les seues 32 col·leccions científiques amb centenars de milers d’exemplars i oferir aquest ingent patrimoni cultural i científic a la societat valenciana. A més, el Museu es converteix en un espai de recerca i formació per a la comunitat universitària i el públic en general.

El Museu compta amb col·leccions de Paleontologia, Zoologia, Geologia i Botànica, així com també conserva una important col·lecció d'Instruments Científics. A més de la seua tasca com a Centre d'Innovació i Transferència del coneixement (I+D+i), desenvolupa un paper fonamental en la difusió dels seus fons treballant per l'educació a tots els nivells formatius, comptant amb tallers, visites guiades i recursos didàctics entre altres eines.

La seua Directora, Anna Garcia Forner, és membre d'Alumni des dels seus inicis. És llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de València en 1988, i doctora en l'especialitat de Paleontologia. En 1990 es va iniciar professionalment en la Museística i el Patrimoni Paleontològci i va completar la seua formació en el màster en Gestió Cultural i Patrimoni, en 2002. Des de llavors ha exercit com a professora d'aquest màster en el Mòdul de Gestió del Patrimoni Paleontològic. Ha participat en diverses exposicions com a organitzadora i comissària, tant dins de la Universitat de València, com en altres seus, entre la qual caldria destacar ‘Els nostres Dinosaures’, actualment en el Museu Príncep Felip de la Ciutat de les Arts i les Ciències.


Jueves, 27 de octubre de 16:30 a 18:30 horas. Imprescindible inscripción previa. Se debe acudir 10' antes del inicio de la actividad al Aula Didáctica del Museo de Historia Natural de la Universitat de Valencia. La actividad se realizará en castellano y el uso de la mascarilla es de carácter voluntario.

Te dejamos indicaciones utilizando el transporte público para llegar: Bus (EMT) línea 63 hasta la parada "Facultad de Farmacia". Tranvía línea 4 hasta la parada "V. Andrés Estellés". Metro línea 1 hasta la parada "Empalme" i transbordo con el tranvía línea 4 hasta la parada "V. Andrés Estellés". Metrobus líneas 130A, 131A, 131B, 145A, 145B, 146A, 158, 245A, 245B hasta la parada "Facultades".

En el taller conoceremos el mundo microscópico con la utilización de lupas y microscopios. Con diversas muestras de arena de nuestras playas identificaremos organismos que viven en ellas, los reconoceremos y clasificaremos, y aprenderemos a conocer la calidad de nuestras playas a través de la diversidad de los organismos que las habitan.

Introduciremos nociones de micropaleontología como una rama de la paleontología donde los microfósiles son fundamentales para el estudio del pasado y del presente.
Del mismo modo, se abordará conceptos como la Ecología, sostenibilidad y contaminación dado que a través de distintas muestras de arena de playa serán capaces de entender la relación entre contaminación y disminución de la diversidad.

El Museo de la Universitat de València de Historia Natural -MuseuHN- es una nueva instalación de la Universitat de València que se origina con la idea de reunir en un único espacio los elementos más relevantes de sus 32 colecciones científicas con centenares de miles de ejemplares y ofrecer este ingente patrimonio cultural y científico a la sociedad valenciana. Además, el Museo se convierte en un espacio de investigación y formación para la comunidad universitaria y el público en general.

El Museo cuenta con colecciones de Paleontología, Zoología, Geología y Botánica, así como también conserva una importante colección de Instrumentos Científicos. Además de su tarea como Centro de Innovación y Transferencia del conocimiento (Y+D+y), desarrolla un papel fundamental en la difusión de sus fondos trabajando por la educación a todos los niveles formativos, contando con talleres, visitas guiadas y recursos didácticos entre otras herramientas.

Su Directora, Anna Garcia Forner, es miembro de Alumni desde sus inicios. Es licenciada en Ciencias Biológicas por la Universitat de València en 1988, y doctora en la especialidad de Paleontología. En 1990 se inició profesionalmente en la Museística y el Patrimonio Paleontològci y completó su formación en el máster en Gestión Cultural y Patrimonio, en 2002. Desde entonces ha ejercido como profesora de este máster en el Módulo de Gestión del Patrimonio Paleontológico. Ha participado en varias exposiciones como organizadora y comisaria, tanto dentro de la Universitat de València, como en otras sedes, entre la cual habría que destacar ‘Nuestros Dinosaurios’, actualmente en el Museo Príncipe Felipe de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Comparte la actividad

La COMUNITAT ALUMNIUV es una comunitat oberta a tots els antics alumnes de la Universitat de València i a la ciutadania en general. Una comunitat en al que podrás compartir aprenentatges i trovar a altres antics alumnes amb els mateixos interesos que tú. Una comunitat que et permetrà accedir a tota la informació sobre l'oferta cultural de la Universitat i a descomptes en una gran varietat de serveis. Descobreix al web, www.uv.es/alumniuv tot el que t’oferix la Universitat de València.
·
La COMUNIDAD ALUMNIUV es una comunidad abierta a todos los antiguos alumnos de la Universitat de València y a la ciudadanía en general. Una comunidad en al que podrás compartir aprendizajes y trovar a otros antiguos alumnos con los mismos intereses que tú. Una comunidad que te permitirá acceder a toda la información sobre la oferta cultural de la Universidad y a descuentos en una gran variedad de servicios. Descubre en el web, www.uv.es/alumniuv todo el que te ofrece la Universitat de València.


  Facebook   Twitter

Contacto AlumniUV