Dimarts, 29 de març de 2022, a les 18 hores. Aula Magna, Centre Cultural La Nau UV.
Diàleg entre: Carmen Flys Junquera. Professora titular de Literatura i Ecocrítica (jubilada), Universitat d'Alcalá. Layla Martínez. Editora i escriptora.
Presenta: Ester Alba (vicerectora de Cultura i Esport UV). Modera: Raúl Abeledo (director acadèmic Observatori Cultural UV).
Sessió presencial Aula Magna, Centre Cultural La Nau. Inscripció necessària i gratuïta.
Retransmissió en línia Canal YouTube Centre Cultural La Nau: http://www.youtube.com/c/centreculturallanauuv
Vivim immersos en un present de crisis múltiples (climàtica, sanitària, econòmica, cultural…) que alimenten un futur cada vegada més distòpic. Així, en els últims anys assistim a una prolífica producció de llibres, còmics, pel·lícules i sèries de temàtica postapocalíptica, que sovint contribueixen a augmentar l'ansietat i la por col·lectives, conduint-nos a la paràlisi i al conformisme: si el que està per vindre és encara pitjor, per a què lluitar contra les injustícies de hui? No obstant això, davant d’aquest panorama, no falten les veus crítiques que reivindiquen la necessitat d'imaginar futurs utòpics, possibles realitats vivibles i esperançadores cap a les quals avançar. I en aquest camí les arts, la cultura i les humanitats tenen un poder immens: el d'oferir-nos altres cosmovisions, altres maneres de ser i de relacionar-nos entre éssers humans i també amb aquells no-humans que habiten el planeta amb nosaltres, contribuint al qüestionament dels valors i actituds dominants, i a la creació d'un món més just i sostenible.
Martes, 29 de marzo de 2022, a las 18 horas. Aula Magna, Centre Cultural La Nau UV.
Diálogo entre: Carmen Flys Junquera. Profesora titular de Literatura y Ecocrítica (jubilada), Universidad de Alcalá. Layla Martínez. Editora y escritora.
Presenta: Ester Alba (vicerrectora de Cultura y Deporte UV). Modera: Raúl Abeledo (director académico Observatorio Cultural UV).
Sesión presencial Aula Magna, Centre Cultural La Nau. Inscripción necesaria y gratuita.
Retransmisión online Canal YouTube Centre Cultural La Nau: http://www.youtube.com/c/centreculturallanauuv
Vivimos inmersos en un presente de crisis múltiples (climática, sanitaria, económica, cultural…) que alimentan un futuro cada vez más distópico. No en vano, en los últimos años asistimos a una prolífica producción de libros, cómics, películas y series de temática postapocalíptica, que a menudo contribuyen a aumentar la ansiedad y el miedo colectivos, conduciéndonos a la parálisis y al conformismo: si lo que está por venir es todavía peor, ¿para qué luchar contra las injusticias de hoy? Sin embargo, ante a este panorama, no faltan las voces críticas que reivindican la necesidad de imaginar futuros utópicos, posibles realidades vivibles y esperanzadoras hacia las que avanzar. Y en este camino las artes, la cultura y las humanidades tienen un poder inmenso: el de ofrecernos otras cosmovisiones, otras formas de ser y de relacionarnos entre seres humanos y también con aquellos no-humanos que habitan el planeta con nosotros, contribuyendo al cuestionamiento de los valores y actitudes dominantes, y a la creación de un mundo más justo y sostenible.