AlumniUV

El Puig de Santa Maria. Patrimoni fonamental en la història dels valencians (Alumni Comparteix)

02 Apr 10:00 AM - 16:30 PM @ Amadeo de Saboya, 4

inscripciones

Este Actividad ya ha terminado.

Información

Dissabte, 2 d'abril. Eixida en bus a les 10:00h. Arribada a València a les 16:30h. Imprescindible inscripció prèvia. Cada persona inscrita ha d'especificar les seues dades personals per tal de tramitar l'assegurança nominativa. No s'acceptaran inscripcions amb dades duplicades. La persona inscrita rebrà un correu electrònic amb un tiquet amb un codi QR que haurà de presentar abans de pujar al bus. S'ha d'acudir a Amadeu de Saboya, 4 de València 10' abans de l'hora fixada. El tiquet inclou el bus i l'assegurança de viatge. S'ha gestionat un preu reduït de 2 € per a l'entrada al Monestir de El Puig. Cada participant l' abonarà a l'entrada. El dinar serà lliure. Els restaurants recomanat per si vols reservar el dinar són: La Camara (691687774), L'Aigua Fresca (621200220), L'Horta (961471279), Mei Lan (961472967) i L'Andana (656917299). S'hauran de complir amb les mesures en matèria de salut pública vigents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació ocasionada per la COVID19.

Visitarem el monestir del Puig de Santa María, el barri antic de la població i les històriques restes del castell situat a la muntanya de “la Patá”. Amb aquesta visita es vol mostrar la importància de dos monuments patrimonials essencials per a comprendre la història del Poble Valencià: el castell des del qual es va preparar la conquesta de València i el monestir que va manar construir Jaume I com a referent històric i cultural del nou regne de València.

Julio Samuel Badenes és Alumni i Doctor en Filosofia per la Universitat de València, investigador històric i cronista oficial del Puig de Santa María. Exerceix com a professor de filosofia i ciències socials en el Col·legi Santa María del Puig. És col·laborador del periòdic Llevant EMV i ha participat en diferents congressos, diversos d'ells en la universitat valenciana. Ha sigut membre de l'equip d'especialistes en qualitat de filòsof, historiador i gestor cultural en diferents projectes de recuperació patrimonial entorn de Santa María del Puig. Al seu torn, ha treballat com a assessor històric en la creació de la ruta turística promoguda per l'Ajuntament del Puig sobre “El pas de Jaume I pel Puig de Santa María”. Ha col·laborat com a assessor en diferents documentals històrics de la TVV i de la TVE.


Sábado, 2 de abril. Salida en bus a las 10:00h. Llegada a Valencia a las 14:30h. Imprescindible inscripción previa. Cada persona inscrita debe especificar sus datos personales para poder tramitar el seguro nominativo. No se aceptarán inscripciones con datos duplicados. La persona inscrita recibirá un correo electrónico con un ticket con un código QR que tendrá que presentar antes de subir al bus. Se debe acudir a Amadeu de Saboya, 4 de València 10' antes de la hora fijada. El ticket incluye el bus y el seguro de viaje. Se ha gestionado un precio reducido de 2 € para la entrada al Monasterio de El Puig. Cada participante lo abonará a la entrada. La comida será libre. Los restaurantes recomendados por si quieres reservar la comida son: La Camara (691687774), L'Aigua Fresca (621200220), L'Horta (961471279), Mei Lan (961472967) i L'Andana (656917299).

Visitaremos el monasterio de El Puig de Santa María, el casco antiguo de la población y los históricos restos del castillo situado en la montaña de “la Patá”. Con esta visita se quiere mostrar la importancia de dos monumentos patrimoniales esenciales para comprender la historia del Pueblo Valenciano: el castillo desde el que se preparó la conquista de Valencia y el monasterio que mandó construir Jaime I como referente histórico y cultural del nuevo reino de Valencia.

Julio Samuel Badenes es Alumni y Doctor en Filosofía por la Universitat de València, investigador histórico y cronista oficial de El Puig de Santa María. Ejerce como profesor de filosofía y ciencias sociales en el Colegio Santa María de El Puig. Es colaborador del periódico Levante EMV y ha participado en diferentes congresos, varios de ellos en la universidad valenciana. Ha sido miembro del equipo de especialistas en calidad de filósofo, historiador y gestor cultural en diferentes proyectos de recuperación patrimonial en torno a Santa María de El Puig. A su vez, ha trabajado como asesor histórico en la creación de la ruta turística promovida por el Ayuntamiento de El Puig sobre “El paso de Jaime I por el Puig de Santa María”. Ha colaborado como asesor en diferentes documentales históricos de la TVV y de la TVE.

Comparte la actividad

La COMUNITAT ALUMNIUV es una comunitat oberta a tots els antics alumnes de la Universitat de València i a la ciutadania en general. Una comunitat en al que podrás compartir aprenentatges i trovar a altres antics alumnes amb els mateixos interesos que tú. Una comunitat que et permetrà accedir a tota la informació sobre l'oferta cultural de la Universitat i a descomptes en una gran varietat de serveis. Descobreix al web, www.uv.es/alumniuv tot el que t’oferix la Universitat de València.
·
La COMUNIDAD ALUMNIUV es una comunidad abierta a todos los antiguos alumnos de la Universitat de València y a la ciudadanía en general. Una comunidad en al que podrás compartir aprendizajes y trovar a otros antiguos alumnos con los mismos intereses que tú. Una comunidad que te permitirá acceder a toda la información sobre la oferta cultural de la Universidad y a descuentos en una gran variedad de servicios. Descubre en el web, www.uv.es/alumniuv todo el que te ofrece la Universitat de València.


  Facebook   Twitter

Contacto AlumniUV