AlumniUV

Patrimoni Valencià ocult

28 Apr 18:00 PM - 19:00 PM @ Online
1

entradas

Este Evento ya ha terminado.

Información

Dimecres, 28 d' abril a les 18:00 hores. Imprescindible inscripció prèvia. La persona inscrita rebrà una invitació per correu electrònic per a accedir-hi a través de la plataforma Google Meet. La conferència online està organitzada pel col·lectiu AlumniUV i es gratuïta. La sessió serà grabada per a difondre en les xarxes socials i repositoris web de la Universitat de València i de la Fundació General amb una finalitat divulgativa.

Aquesta es la proposta de febrer del programa Alumni Comparteix, un programa que naix dels propis membres del Col·lectiu en un desig per compartir amb la resta d'aquells que hi formen part i a la societat en general, estudis, investigacions i reflexions en diferents àmbits i que han anat adquirint al llarg de la seua vida professional i/o acadèmica. Alumni Comparteix és una iniciativa que vol posar en valor els antics alumnes de la Universitat de València.

El Patrimoni cultural valencià està format per bens mobles i immobles, així com bens immaterials del patrimoni etnològic, les creacions, pràctiques i coneixements de la cultura tradicional valenciana. També es consideren Patrimoni cultural les manifestacions musicals, artístiques, gastronòmiques o de l'oci, i especialment aquelles que han emprat la transmisió oral i que potencien l'ús de la llengua pròpia.

La conferència que oferirà l'Alumni Enrique Collado, forma part d'un projecte cultural multimèdia anomenat 'Som Patrimoni'. Aquest projecte té com a objectiu visibilitzar el Patrimoni Cultural de la Comunitat Valenciana centrant-se en les festivitats i rituals que formen part de l'imaginari col·lectiu valencià i que compta amb un valor cultural rellevant per la seua tradició i la seua repercusió social, econòmica i turística. Dins d'aquest Patrimoni es centrarà en aquelles festivitats poc conegudes com són: la Maderada de Cofrents, la Dansa Guerrera de Todolella, els Moros i Cristians de Biar o la Festa de les Carasses de Petrer.

Enrique Collado Belda es dedica al periodisme cultural i festiu des de 1987 de forma aficionada. Ha dirigit el projecte audiovisual 'Som Patrimoni', dedicat a la difusió de les Festes, Cultura i Tradicions de la Comunitat Valenciana i actualment es professor al Laboratori d'Anàlisis Clínics en el IES Tierno Galván de Montcada.Es Doctor en Farmàcia per la Universitat de València i Doctor en Comunicació per la Universitat CEU Cardenal Herrera.


Miércoles, 28 de abril a las 18:00 horas. Imprescindible inscripción previa. La persona inscrita recibirá una invitación por correo electrónico para acceder a través de la plataforma Google Meet. La conferencia en línea está organizada por el colectivo AlumniUV y se gratuita. La sesión será grabada para difundir en las redes sociales y repositorios web de la Universitat de València y de la Fundación General con una finalidad divulgativa.

Esta se la propuesta de febrero del programa Alumni Comparteix, un programa que nace de los propios miembros del Colectivo en un deseo para compartir con el resto de aquellos que forman parte y a la sociedad en general, estudios, investigaciones y reflexiones en diferentes ámbitos y que han ido adquiriendo a lo largo de su vida profesional y/o académica. Alumni Comparteix es una iniciativa que quiere poner en valor los antiguos alumnos de la Universitat de València.

El Patrimonio cultural valenciano está formado por bienes muebles e inmuebles, así como bienes inmateriales del patrimonio etnológico, las creaciones, prácticas y conocimientos de la cultura tradicional valenciana. También se consideran Patrimonio cultural las manifestaciones musicales, artísticas, gastronómicas o del ocio, y especialmente aquellas que han empleado la transmisió oral y que potencian el uso de la lengua propia.

La conferencia que ofrecerá la Alumni Enrique Collado, forma parte de un proyecto cultural multimedia llamado 'Somos Patrimonio'. Este proyecto tiene como objetivo visibilizar el Patrimonio Cultural de la Comunidad Valenciana centrándose en las festividades y rituales que forman parte del imaginario colectivo valenciano y que cuenta con un valor cultural relevante por su tradición y su repercusión social, económica y turística. Dentro de este Patrimonio se centrará en festividades poco conocidas como son: la Maderada de Cofrentes, la Danza Guerrera de Todolella, los Moros y Cristianos de Biar o la 'Fiesta de les Carasses' de Petrer.

Enrique Collado Belda se dedica al periodismo cultural y festivo desde 1987 de forma aficionada y ha dirigido el proyecto audiovisual 'Som Patrimoni', dedicado a la difusión de las Fiestas, Cultura y Tradiciones de la Comunidad Valenciana. Actualmente es profesor en el Laboratorio de Análisis Clínicos en el IES Tierno Galván de Moncada. Es Doctor en Farmacia por la Universitat de València y Doctor en Comunicación por la Universidad CEU Cardenal Herrera.

Comparte el evento

La COMUNITAT ALUMNIUV es una comunitat oberta a tots els antics alumnes de la Universitat de València i a la ciutadania en general. Una comunitat en al que podrás compartir aprenentatges i trovar a altres antics alumnes amb els mateixos interesos que tú. Una comunitat que et permetrà accedir a tota la informació sobre l'oferta cultural de la Universitat i a descomptes en una gran varietat de serveis. Descobreix al web, www.uv.es/alumniuv tot el que t’oferix la Universitat de València.
·
La COMUNIDAD ALUMNIUV es una comunidad abierta a todos los antiguos alumnos de la Universitat de València y a la ciudadanía en general. Una comunidad en al que podrás compartir aprendizajes y trovar a otros antiguos alumnos con los mismos intereses que tú. Una comunidad que te permitirá acceder a toda la información sobre la oferta cultural de la Universidad y a descuentos en una gran variedad de servicios. Descubre en el web, www.uv.es/alumniuv todo el que te ofrece la Universitat de València.


  Facebook   Twitter

Contacto AlumniUV