AlumniUV

"Con la muerte en los talones" de Alfred Hitchcock, Una interpretació psicològica des de la psicología analítica de C.G.Jung (Alumni Comparteix)

29 Mar 18:00 PM - 19:00 PM @ Av. Blasco Ibañez, 21

entradas

Este Evento ya ha terminado.

Información

Dimecres, 29 de març a les 18:00 hores. Imprescindible inscripció prèvia. Cada persona inscrita ha d'especificar les seues dades personals. No s'acceptaran inscripcions amb dades duplicades. S'ha d'acudir 10' abans a l'espai on es realitze l'activitat. La conferència es celebrarà al Saló de Graus de la Facutat de Psicologia (Avgda. Blasco Ibañez, 21) La conferència serà gravada per a pujar-la a la web d'AlumniUV i es podrà difundir en xarxes socials de la Fundació General.

La pel·lícula "Con la muerte en los talones" té una dimensió psicològica i simbòlica important. Es tracta d'un procés de transformació del protagonista que evoluciona des d'una psique personal a una altra dimensió psicològica relacionada amb els problemes de la col·lectivitat, de l'inconscient col·lectiu. En aqueix camí de transformació el protagonista caminarà "con la muerte en los talones." Quant a l'objectiu de la conferència, dir que una persona pròxima al cercle familiar del conferenciant, que coneix el seu treball sobre aqueixa pel·lícula va tindre un somni. Va somiar amb Cary Grant. En el somni es deia que si algú volia saber el que estava passant a Europa en aquests moments havia de consultar l'agenda del Cary Grant de "Amb la mort en els talons", perquè era com si ell sabera més que ningú el que estava ocorrent a Europa. Pel que, potser, si entenem la pel·lícula, puguem també entendre una mica millor el que està ocorrent a Europa en l'actualitat, perquè sembla que en aquest moment estem tots vivint també "Con la muerte en los talones".

El psicòleg Agustín Olmos Pascual forma part de la Comunitat AlumniUV i col·labora periòdicament en el programa Alumni Comparteix. Llicenciat en Psicologia per la Universitat de València. Màster en Psicologia Analítica per la Universitat Ramón Llull de Barcelona. Membre fundador de "La Societat de Psicologia Analítica de València". Membre fundador de l'Associació de Psicologia Analítica "La Savina". Ha tingut consulta privada fins a l'any 2021, col·laborant amb diferents companyies en l'àrea de la Salut. En l'actualitat està jubilat i es dedica a escriure treballs de Psicologia analítica i a donar conferències.


Miércoles, 29 de marzo a las 18:00 horas. Imprescindible inscripción previa. Cada persona inscrita tiene que especificar sus datos personales. No se aceptarán inscripciones con datos duplicados. Se tiene que acudir 10' antes en el espacio donde se realice la actividad. La conferencia se celebrará en el Salón de Grados de la Facutat de Psicología (Av. Blasco Ibañez, 21) La conferencia será grabada para subirla a la web de AlumniUV y se podrá difundir en redes sociales de la Fundación General.

La película "Con la muerte en los talones" tiene una dimensión psicológica y simbólica importante. Se trata de un proceso de transformación del protagonista que evoluciona desde una psique personal a otra dimensión psicológica relacionada con los problemas de la colectividad, del inconsciente colectivo. En ese camino de transformación el protagonista va a caminar "con la muerte en los talones." En cuanto al objetivo de la conferencia, decir que una persona cercana al círculo familiar del conferenciante, que conoce su trabajo sobre esa película tuvo un sueño. Soñó con Cary Grant. En el sueño se decía que si alguien quería saber lo que estaba pasando en Europa en estos momentos tenía que consultar la agenda de el Cary Grant de "Con la muerte en los talones", pues era como si él supiera más que nadie lo que estaba ocurriendo en Europa. Por lo que ,quizá, si entendemos la película, podamos también entender un poco mejor lo que está ocurriendo en Europa en la actualidad, pues parece que en este momento estamos todos viviendo también "Con la muerte en los Talones".

El psicólogo Agustín Olmos Pascual forma parte de la Comunidad AlumniUV y colabora periódicamente en el programa Alumni Comparteix. Licenciado en Psicología por la Universidad de Valencia. Master en Psicología Analítica por la Universidad Ramón Llull de Barcelona. Miembro fundador de "La Sociedad de Psicología Analítica de Valencia". Miembro fundador de la Asociación de Psicología Analítica "La Sabina". Ha tenido consulta privada hasta el año 2021, colaborando con distintas compañías en el área de la Salud. En la actualidad está jubilado y se dedica a escribir trabajos de Psicología analítica y a dar conferencias.

Comparte el evento

La COMUNITAT ALUMNIUV es una comunitat oberta a tots els antics alumnes de la Universitat de València i a la ciutadania en general. Una comunitat en al que podrás compartir aprenentatges i trovar a altres antics alumnes amb els mateixos interesos que tú. Una comunitat que et permetrà accedir a tota la informació sobre l'oferta cultural de la Universitat i a descomptes en una gran varietat de serveis. Descobreix al web, www.uv.es/alumniuv tot el que t’oferix la Universitat de València.
·
La COMUNIDAD ALUMNIUV es una comunidad abierta a todos los antiguos alumnos de la Universitat de València y a la ciudadanía en general. Una comunidad en al que podrás compartir aprendizajes y trovar a otros antiguos alumnos con los mismos intereses que tú. Una comunidad que te permitirá acceder a toda la información sobre la oferta cultural de la Universidad y a descuentos en una gran variedad de servicios. Descubre en el web, www.uv.es/alumniuv todo el que te ofrece la Universitat de València.


  Facebook   Twitter

Contacto AlumniUV