Observatori Cultural UV

Decreixement, art i ecologia

12 Apr 18:00 PM - 20:00 PM @ Lanauuv

inscripciones

Este Actividad ya ha terminado.

Información

Decreixement, art i ecologia

Dimarts, 12 d’abril de 2022, a les 18 hores. Sala Matilde Salvador, Centre Cultural La Nau UV.

Intervenen: Antonio Turiel. Investigador Científic del CSIC. José Albelda. Professor d’Art i Ecología i codirector de MHESTE. Juan Bordera. Guionista i periodista especialitzat en clima i energia.

Presenta: Ester Alba (vicerectora de Cultura i Esport UV). Modera: Raúl Abeledo (director acadèmic Observatori Cultural UV).

Sessió presencial Sala Matilde Salvador, Centre Cultural La Nau. Inscripció necessària i gratuïta.

Retransmissió en línia Canal YouTube Centre Cultural La Nau (sense inscripció): http://www.youtube.com/c/centreculturallanauuv

El planeta és finit i els recursos limitats, podem continuar vivint d'esquena a aquesta realitat i alimentant un sistema basat en l'acumulació que ens ha conduït fins a la situació crítica actual? La crisi energètica global i l'emergència climàtica són una evidència innegable que el món i totes les espècies que l'habiten pateixen d'innombrables formes i cada vegada de manera més intensa. Malgrat la cerca d'alternatives des de la ciència i la tecnologia i el creixent augment de la mobilització social, cap solució miraculosa ens salvarà del col·lapse si pretenem continuar creixent. En aquest context, cada vegada són més les veus expertes i la ciutadania conscienciada que apunten cap al decreixement com a solució. Canviar la manera de produir, de consumir, de moure'ns, d'alimentar-nos, de relacionar-nos amb el planeta… És aquest l'únic camí? I si és així, com aconseguir la revolució cultural necessària per a dur a terme aquest canvi de rumb? Totes aquestes qüestions i també el paper que juguen l'art, l'estètica i les humanitats en la transició ecosocial que molts reclamen, seran abordades en aquest seminari organitzat per l'Observatori Cultural de la Universitat de València.

  • Totes les activitats de l'Observatori Cultural UV compleixen les mesures de seguretat e higiene (protocol covid-19)

Decrecimiento, arte y ecología

Martes, 12 de abril de 2022, a las 18 horas. Sala Matilde Salvador, Centre Cultural La Nau UV.

Intervienen: Antonio Turiel. Investigador Científico del CSIC. José Albelda. Profesor de Arte y Ecología y codirector de MHESTE. Juan Bordera. Guionista y periodista especializado en clima y energía.

Presenta: Ester Alba (vicerrectora de Cultura y Deporte UV). Modera: Raúl Abeledo (director académico Observatorio Cultural UV).

Sesión presencial Sala Matilde Salvador, Centre Cultural La Nau. Inscripción necesaria y gratuita.

Retransmisión en línea Canal YouTube Centro Cultural La Nau (sin inscripción): http://www.youtube.com/c/centreculturallanauuv

El planeta es finito y los recursos limitados, ¿podemos seguir viviendo de espaldas a esta realidad y alimentando un sistema basado en la acumulación que nos ha conducido hasta la situación crítica actual? La crisis energética global y la emergencia climática son una evidencia innegable que el mundo y todas las especies que lo habitan sufren de innumerables formas y cada vez de manera más intensa. Pese a la búsqueda de alternativas desde la ciencia y la tecnología y el creciente aumento de la movilización social, ninguna solución milagrosa nos va a salvar del colapso si pretendemos seguir creciendo. En este contexto, cada vez son más las voces expertas y la ciudadanía concienciada que apuntan hacia el decrecimiento como solución. Cambiar la forma de producir, de consumir, de movernos, de alimentarnos, de relacionarnos con el planeta… ¿Es este el único camino? Y si es así, ¿cómo lograr la revolución cultural necesaria para llevar a cabo este cambio de rumbo? Todas estas cuestiones y también el papel que juegan el arte, la estética y las humanidades en la transición ecosocial que muchos reclaman serán abordadas en este seminario organizado por el Observatorio Cultural de la Universitat de València.

  • Todas las actividades del Observatorio Cultural UV cumplen las medidas de seguridad e higiene (protocolo Covid-19)
Decreixement, art i ecologia

Comparte la actividad

Observatori Cultural de la Universitat de València


  Facebook   Twitter

Contacto Observatori Cultural UV